پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۳۰۰۵۱
سه‌شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۱:۰۵

فکرشهر: کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: غربالگری‌های منظم و دوره‌ای یکی از مؤثرترین روش‌های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم است.

به گزارش فکرشهر به نقل از ایسنا، فضه امیری سه‌شنبه ۲۹ آذر در نشستی با موضوع سرطان دهانه رحم اظهار کرد: سرطان دهانه رحم چهارمین سرطان پر بروز زنان در جهان است و همچنین یکی از علل مهم مرگ ناشی از سرطان در کشورهای درحال‌توسعه به شمار می‌رود، چرا که در اکثر موارد در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود.

وی با بیان اینکه سرطان دهانه رحم از طریق غربالگری‌های منظم و درمان‌های بعدی قابل پیش‌بینی و تشخیص زود هنگام است، اضافه کرد: سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه بدون علامت است و روند ایجاد سرطان دهانه رحم بسیار آهسته رخ می‌دهد که با بررسی آزمایشگاهی سلول‌های ریزش کرده از دهانه رحم قابل‌تشخیص هستند.

کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان دشتستان با اشاره به علائم هشداردهنده سرطان دهانه رحم تأکید کرد: خونریزی غیرطبیعی واژینال پس از نزدیکی جنسی در فواصل دوره‌های قاعدگی و پس از یائسگی، ترشحات بدبوی واژینال و درد هنگام نزدیکی جنسی باید مورد توجه زنان از لحاظ سرطان دهانه رحم باشد.

امیری تصریح کرد: زنان با شناخت علائم هشدار دهنده سرطان دهانه رحم و مراجعه به‌موقع به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشتی جهت انجام غربالگری (تست پاپ اسمیر) و غربالگری HPV (عفونت ویروس پاپیلومای انسانی) به‌ویژه در سنین ۳۰ تا ۴۹ سال، می‌توانند ضایعات پیش سرطانی را پیش از تبدیل‌شدن به سرطان، تشخیص و مداخلات درمانی را آغاز کند.

وی اضافه کرد: بهترین راه کاهش خطر سرطان دهانه رحم ضمن آشنایی با عوامل خطر و رعایت شیوه زندگی سالم، انجام غربالگری دوره‌ای و منظم است.

کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص تأثیر نوع سبک زندگی در پیشگیری از بیماری‌ها گفت: هرکسی می‌تواند برای کاهش خطر سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن، تغییراتی را در شیوه زندگی خود ایجاد کند.

امیری گفت: افراد در معرض خطر باید به خاطر داشته باشند که ترکیبی از عوامل (ژنتیک، محیطی و شیوه زندگی) در ایجاد سرطان تأثیرگذار هستند که بعضی از این عوامل می‌توانند اصلاح شوند و بعضی دیگر خارج از اراده افراد هستند، بنابراین افراد می‌توانند قدم‌هایی را برای کاهش خطر بیماری بردارند.

کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (اچ پی وی)، ضعف سیستم ایمنی، سیگار کشیدن و مصرف قلیان، عوامل اجتماعی –اقتصادی، سن (با افزایش سن خطر ابتلا بیشتر می‌شود)، پیشگیری از بارداری با قرص‌های ضد بارداری از عوامل خطر سرطان رحم (سرویکس) برشمرد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر