دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: مردم و مسوولان بخش ارم از توابع استان بوشهر می گویند: حمله پلنگان گرسنه به دام های اهلی درماههای اخیر درمناطق کوهستانی این بخش افزایش که برای حفظ این گونه کمیاب احیای زیستگاه آن و استقرار پاسگاه محیط بانی دراین بخش ضروری است.به گزارش فکرشهر، مناطق کوهستانی بخش ارم شهرستان دشتستان یکی از زیستگاه های گونه های مختلف حیات وحش کشور از جمله پلنگ ایرانی است.
کد خبر: ۳۹۰۷
جمعه ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۵

فکرشهر: مردم و مسوولان بخش ارم از توابع استان بوشهر می گویند: حمله پلنگان گرسنه به دام های اهلی درماههای اخیر درمناطق کوهستانی این بخش افزایش که برای حفظ این گونه کمیاب احیای زیستگاه آن و استقرار پاسگاه محیط بانی دراین بخش ضروری است.

به گزارش فکرشهر، مناطق کوهستانی بخش ارم شهرستان دشتستان یکی از زیستگاه های گونه های مختلف حیات وحش کشور از جمله پلنگ ایرانی است.

درسال های اخیر به علت خشکسالی های متوالی، خشک شدن چشمه ها و کاهش پوشش گیاهی منطقه باعث مهاجرت بخشی از گونه های حیات وحش از جمله کل، بز، خرگوش و غیره که غذای پلنگ هستند از این مناطق شده است، علاوه براین شکارچیان غیرمجاز و سودجو نیز در کاهش شمار حیات وحش این منطقه نقش داشته اند.

کاهش شمار گونه های حیات وحش دراین منطقه باعث شده تا پلنگان گرسنه در برخی موارد برای بدست آوردن غذا به مناطق چرای دام های حمله ورشده و باعث خساراتی به دامداران شوند و دامداران نیز ناخواسته و برای نجات جان خود و دام ها بناچار به این گونه کمیاب حایت وحش صدمه بزنند.

یکی از دوستداران و حامیان محیط زیست بخش ارم دشتستان گفت: در سال های اخیر پلنگ ایرانی خسارات زیادی به مردم منطقه وارد کرده است.

داود تاج افزود: با استقرار پاسگاه محیط بانی در برخی از مناطق بخش ارم که زیستگاه و محل تغذیه پلنگ ایرانی است علاوه بر جلوگیری از حضور شکارچیان به منطقه باعث حفظ محل زیستگاه این گونه کمیاب و جلوگیری از خسارت به دامداران منطقه خواهد بود.

ناصر زارع رییس شورای اسلامی روستای رودفاریاب گفت: شب گذشته پلنگ به گله یکی از دامداران روستا که از چرا برمی گشت، حمله کرده و دو راس گوسفند این دامدار را تلف کرده است.

دهیار روستای تنگ فاریاب گفت: درچند ماه گذشته پلنگ به برخی از دامداران و حیوانات اهلی در منطقه اطراف تنگ فاریاب حمله ور شده است.

علی احمدی افزود: مردم منطقه خواستار استقرار پاسگاه محیط بانی و محیط بان در منطقه برای حفظ این گونه حیات وحش و جلوگیری از حضور شکارچیان متخلف در منطقه و حمایت از دامداران هستند.

بخشدار ارم گفت: پلنگ ایرانی درکوه های بخش ارم درمنطقه گیسکان، تنگ ارم، سوک، باغ تاج، جمیله و پشت پر مشاهد شده و سالانه بویژه در فصل های زمستان و پاییز بر اثر حمله این گونه وحش شماری از دام ها و حتی سگ های گله طعمه پلنگ می شوند.

حسین هاشم زاده افزود: تغذیه لازم ازسوی اداره حفاظت محیط زیست برای پلنگان این منطقه یکی از راه های حفظ این گونه کمیاب و جلوگیری از حمله آنها به دام های عشایر و روستاییان منطقه است.

وی، مناطق ممنوعه شکار در بخش ارم را از یک طرف منطقه جمیله تا محدوده شرق استان فارس و از طرف دیگر تا جاده دهرود سفلی تا مرز استان فارس عنوان کرد.

هاشم زاده بیان کرد: پاسگاه محیط بانی یکی از ضرورت های این منطقه است که در این زمینه پیگیری های زیادی صورت گرفته ولی به علت کمبود نیرو هنوز این مهم محقق نشده است.

وی گفت: جوانان بخش ارم با ایجاد تشکل های مردم نهاد حمایت از محیط زیست، نسبت به حمایت از گونه های حیات وحش و پیشگری از تعرض به محیط زیست نتایج بسیار خوبی داشته اند.

بخشدار ارم اظهارکرد: با توجه به این که نزدیک به دو سال است که انجمن های غیردولتی و دوستداران طبیعت فعال شده اند شمار گونه های مختلف پرندگان و چرندگان که این منطقه زیستگاه آنهاست، افزایش یافته است.

وی یادآورشد: علاوه بر شکارهای بی رویه گونه های حیات وحش که غذای پلنگ هستند، خشکسالی های پیاپی منطقه و کاهش آب در کوهستان ها باعث مهاجرت و یا تلف شدن برخی حیوانات مانند کل و قوچ و سایر جانوران شده و زمینه حمله ور شدن پلنگ به دام های مردم را بوجود آورده است.

هاشم زاده گفت: باید تدابیری اندیشیده شود و به گونه ای با تهیه کردن غذا برای گونه کمیاب پلنگ ایرانی در این منطقه مانع حمله به دام های منطقه شده تا دامداران نیز که زحمت زیادی برای دام های خود متحمل شده اند ناچار به تیراندازی و صدمه زدن به این گونه حیوانی نادر نشوند.

وی افزود: حتی در موردی خاص چند مدت پیش پلنگ تا نزدیکی های روستای دهرود علیا آمده و با یکی از زنان این روستا درگیر شده و او را زخمی کرده است.

بخشدار ارم گفت: 50 راس دام های مردم دریکسال اخیر دراین بخش طعمه پلنگ شده اند که خسارات زیادی به دامداران وارد کرده است.

وی یادآورشد: اداره حفاظت محیط زیست باید به هر طریقی که بهتر می داند هم باعث حفظ پلنگ ایرانی در این منطقه شده و هم مانع متضرر شدن دامداران منطقه شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتستان در این زمینه گفت: کمیابی و کمبود غذای پلنگ درزیستگاه این جانور در بخش ارم این شهرستان باعث شده است که این گونه حیوانی برای تغذیه به نزدیک ترین روستاها و عشایر پراکنده در منطقه نزدیک شود.

صادق پورسالم افزود: در چشمه های اطراف تنگ فاریاب ارم و کوه های سیاه منطقه بوشکان وجود پلنگ با استفاده از دوربین های تله ای عسکبرداری و مستند به اثبات رسیده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون دوربین های تله ای محیط زیست در مناطق مختلف بخش ارم کار گذاشته شده است.

پورسالم اظهارکرد: انسان ها با شکارهای بی رویه و غیر مجاز وارد قلمرو حیات وحش منطقه شده و با استفاده نادرست و ناصحیح از منابع طبیعی باعث از بین رفتن زیستگاه پلنگ و گونه های حیات وحش مورد تغذیه این حیوان شده است.

پورسالم تصریح کرد: اگر چند سال همه مردم و دوست داران محیط زیست همت و مشارکت کنند و جلوی شکارصید غیرمجاز حیوانات چهارپا در منطقه نظیرکل، بز، خرگوش، قوچ و میش، تشی و دیگر حیوانات طبیعت در مناطق کوهستانی بخش ارم را بگیرند، شاهد حفظ و تولید نسل بیشتر این حیوان در منطقه خواهیم بود و بیقین این زیستگاه به حالت اولیه خود باز می گردد.

وی افزود: پلنگ گونه ای نیست که وقتی چهارپا و حیوان وحشی اطراف آن برای تغذیه به وفور باشد به حیوانات اهلی و دام های مردم حمله کند.

پورسالم بیان کرد: هم اکنون مردم بخش ارم علاقه شدیدی به حفاظت ازمحیط زیست نشان می دهند و گروه های خودجوشی دراین بخش برای حفاظت از محیط زیست و گونه کمیاب پلنگ شکل گرفته است.

وی اضافه کرد: یکی از درخواست های مهم این گروه استقرار پاسگاه محیط بانی و نیروی محیط بان در منطقه است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتستان گفت: با وجود این که بتازگی منطقه کوهستانی بخش ارم به منطقه شکار ممنوع تبدیل شده است نیاز فوری به استقرار نیرو و پاسگاه محیط بانی دارد که در مرکز استان نیز این موضوع دردست پیگیری است .

پورسالم گفت: امیدواریم با بالاترین سطح حفاظت از محیط زیست شاهد احیای زیستگاه های پلنگ درمنطقه باشیم و این مشکلات دیگر اتفاق نیفتد.
منبع: ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر