پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۵۰۰۱۲
سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۰

فکرشهر:  مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در این سال‌ها ۴۷ اهدای عضو در استان بوشهر صورت گرفته در حالی که ۴۸۱ نفر در استان بوشهر پیوند عضو گرفته‌اند.

به گزارش فکرشهر از مهر، علیرضا باقری صبح سه‌شنبه در نشست با مدیران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: رسالت ما این است که در شناسایی و نگهداری موارد مرگ مغزی تلاش کنیم.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تاکید بر اینکه تمام فرآیندها را باید با دقت بالایی طی کنیم، تصریح کرد: باید در فرهنگ سازی اهدا عضو و نگهداری از عضو اهدا شده بیشتر از گذشته تلاش کنیم.

باقری تصریح کرد: انجمن اهدای عضو یک سازمان مردم نهاد غیرانتفاعی، غیر سیاسی و غیر دولتی است که امسال به همت عده‌ای از متخصصان فراهم آوری و پیوند اعضا و همچنین فرهیختگان علاقه‌مند تاسیس شده است.

وی بیان کرد: یکی از اهداف انجمن تلاش برای کمک به بیماران نیازمند پیوند و استفاده بهینه از اعضای قابل اهدا بیماران مرگ مغزی است.

توسعه آموزش‌های تخصصی

عضو اصلی هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان بوشهر ادامه داد: این انجمن با حمایت از خانواده‎های اهداکننده عضو و توانبخشی آنان تلاش می‌کند قدردانی جامعه از اقدام مسئولانه و ایثارگرانه این خانواده‌ها را به آن‌ها نشان دهد.

باقری تصریح کرد: تلاش می‌کنیم با آموزش تخصصی هماهنگ کنندگان اهدای عضو دانش این افراد را برای شناسایی، مراقبت و رویارویی با خانواده اهداکننده و سایر مراحل فراهم آورای اعضا افزایش دهیم تا کمیت و کیفیت اعضای اهدا شده بهبود یابد.

وی گفت: انجمن اهدای عضو ایرانیان در پی آن است که هیچ فرد مرگ مغزی اعضای ارزشمند خود را به زیر خاک نبرد و هیچ انسان نیازمند پیوندی به علت نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست ندهد.

۴ بوشهری قلب دریافت کردند/ اهدای دو قلب

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در این سال‌ها فقط ۴۷ اهدا عضو در استان بوشهر صورت گرفته در حالی که ۴۸۱ نفر در استان بوشهر پیوند عضو گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: از این ۴۸۱ نفر دریافت کننده عضو حدود ۴۴۸ نفر از مرگ مغزی پیوند گرفته‌اند. در استان بوشهر ۴ نفر قلب دریافت کرده اند در حال که ۲ قلب از استان بوشهر اهدا شده است.

باقری تصریح کرد: بسیاری از همکاران در برخی مواقع با وجود خستگی و شب‌کاری در تمام مراحل نگهداری مناسب بیمار تا برداشت عضو در اتاق عمل حضور داشته که نشان از نگاه کاملا معنوی به این قضیه است زیرا کار کردن در این زمینه از لحاظ جسمی و روحی بسیار سخت اما با ارزش است.

لزوم ترویج فرهنگ اهدای عضو

وی افزود: به راحتی و سهولت می‌توان با در کنار هم قرار گرفتن سازمان‌های مردم نهاد، ارگان‌های فرهنگ‌ساز، نام‌آوران عرصه علم، هنر و فرهنگ، فرهنگ اهدا عضو را در جامعه هر چه بیشتر گسترش داد

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: مقوله اهدای عضو دارای بخشی به نام بحث علمی اهدای عضو است که شناسایی مرگ مغزی، رضایت از خانواده، پیوند ارگان و پیگیری این ارگان پیوندی از قسمت‌های این بخش از اهدای عضو است.

وی با بیان اینکه باید برای ترویج فرهنگ اهدای عضو تلاش مضاعف به خرج داد، اظهار داشت: فرهنگ سازی در راستای اهدای عضو باید بیش از پیش محقق شود. در این زمینه نباید نقش موثر اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم را نادیده گرفت و در زمینه فرهنگ سازی اهدای عضو در جامعه گام برداشت.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر