پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۱۲۰۸۲۱
چهارشنبه ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۳

فکرشهر: وزیر فرهنگ در واکنش به سخنان روز گذشته معاون امور هنری مبنی بر اینکه لب‌خوانی خوانندگان جرم است، گفت: «این حق مخاطبان است که می‌خواهند یک اثر هنری را به صورت زنده مشاهده کنند. صحبتی هم که معاون هنری درباره این موضوع کردند درباره حق و حقوق مخاطب بود».

به گزارش فکرشهر از ایرنا، وزیر فرهنگ در واکنش به حرف‌های روز گذشته معاون امور هنری مبنی بر اینکه لب‌خوانی خوانندگان جرم است، گفت: «این حق مخاطبان است که می‌خواهند یک اثر هنری را به صورت زنده مشاهده کنند. صحبتی هم که معاون هنری درباره این موضوع کردند درباره حق و حقوق مخاطب بود و حالا کلمه جرم برای این بحث ثقیل است.

اسماعیلی افزود: این موضوع آیین نامه‌هایی دارد و بررسی می‌شود و من مخالف استفاده از کلمات با بار منفی بسیار زیاد برای این مسائل هستم.

روز گذشته محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر ارشاد درباره لب‌خوانی خوانندگان گفت: «خواننده حق ندارد قطعه‌ای را به صورت لب زدن اجرا کند. اگر چنین موضوعی محرز شود، جرم است و شورای تخلفات برخورد جدی را با تهیه‌کننده، کنسرت‌گذار و خواننده دارد. اگر در شورای تخلفات محرز شود که خواننده به صورت لب‌خوانی اجرا کرده حتما با آن برخورد می‌شود و تاکنون هم این اتفاق رخ داده و در مواردی خواننده اجرایش را دیرتر از زمان مشخص آغاز کرده و جرایمی از جمله دو ماه ممنوع‌الکاری و تعلیق فعالیت خواننده اعمال شده است.

اگر کل گفتگوی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که بخش‌های از آن ویرال شد بررسی شود، کاملا مشهود است که محمود سالاری بیشتر معطوف به حقوق مخاطب و جلوگیری از تضییع آن حرف زده است، و «جرم» نه در معنای قضایی آن بلکه بیشتر معطوف به میدان موسیقی و به عنوان خطایی که باید با آن برخورد شود(منظور از برخورد هم طبیعتا باز هم معطوف به همان میدان موسیقی است و بار معنایی قضایی ندارد) بوده است. به طور مثال اگر خواننده‌ای حقوق مخاطبان را رعایت نکرد و پلی‌بک( لب زدن) کرد، جریمه شود یا مجوز اجرایش باطل شود و... در واقع برجسته‌‍سازی حرف‌های معاون هنری و حتی وزیر ارشاد را می‌بایست در امتداد بازی جریان ضد انقلاب، رسانه‌های معاند و رفتار برخی از سلبریتی‌های منتقد بازخوانی کرد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر