پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
فکرشهر: لودویگ فان بتهوون آهنگساز شهیر آلمانی قرن هیجده و نوزده میلادی که خالق آثار قابل توجه در زمینه موسیقی بوده، زندگی پر رمز و رازی داشته است.
کد خبر: ۱۴۳۸۲
يکشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۲:۱۳

فکرشهر: لودویگ فان بتهوون آهنگساز شهیر آلمانی قرن هیجده و نوزده میلادی که خالق آثار قابل توجه در زمینه موسیقی بوده، زندگی پر رمز و رازی داشته است.

\n\n

به گزارش فکرشهر از ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی صدای آلمان، یکی از رازهای زندگی لودویگ فان بتهوون تاریخ تولد اوست.مدرک تولد او تنها تاریخ روز غسل تعمید او را 27 دسامبر 1770 در اتریش نشان می دهد. وی در کودکی نواختن پیانو، ویلون و ارگ را آموخت و در هفت سالگی اولین کنسرت خود را اجرا کرد.
\nدوازده ساله بود که قطعاتی با اسامی خنده دار می نوشت مانند آوازی برای نوزاد یا مرثیه مرگ سگ. سگی که در زندگی بتهوون نقش مهمی داشته اما هویتش نامعلوم است. وی در سال 1792 به شهر وین رفت و تا زمان مرگش در این شهر زندگی کرد. وی در 26 مارس 1827 و در سن 56 سالگی به دلیل نارسایی کبد درگذشت.

\n\n

\n\n

*زندگی عشقی مرموز
\nفرانتس وگلر دوست صمیمی بتهوون می نویسد که در میان کاغذهای شخصی او نامه های عاشقانه ای به یک زن دیده شده که هویت او هرگز معلوم نشده است.

\n\n

* نامرتب؛ اما جدی
\nبتهوون که در جوانی آهنگسازی شاد و شوخ بود در میان سالی به فردی بداخلاق تبدیل شد. او در نامه ای به یکی از دوستانش ناشنوایی را دلیل تند مزاجی دانسته است. وقتی بعد از مرگ برادرش حضانت فرزند او یعنی کارل را قبول کرد به اندازه ای با این نوجوان خشن برخورد می کرد که او اقدام به خودکشی کرد.

\n\n

* موسیقیدان انقلابی
\nدوران موسیقی کلاسیک در وین با بتهوون به پایان رسید، او آهنگساز انقلابی و آغازگر رمانتیسم در موسیقی بود. وی برای سمفونی شماره 9 چکامه ای نوشت که پیش از آن هرگز این امر روی نداده بود. وی برای قطعات نمایشی خود نیز مشهور است. بتهوون 240 اثر از جمله سمفونی، کنسرت های پیانو، قطعات چهارتایی برای سازهای زهی و یک اپرا ساخته است. 

\n\n

* بینش آینده
\nبتهوون یک کمال گرا بود، او برای معاصران خود موسیقی نمی نوشت بلکه برای نسل های آینده می نوشت. بارها تا نیمه های شب آنچه را ساخته بود جرح و تعدیل می کرد. 

\n\n

* سرنوشت قطعه اپرا؛ سطل زباله
\nبتهوون در سال 1805 برای اولین بار اپرای فیدیلیو مربوط به انقلاب فرانسه را اجرا کرد. در اولین اجرا منتقدان به شدت از وی ایراد گرفتند، اما بتهوون در سال های بعد بارها این قطعه اپرا را بازنویسی کرد. 

\n\n

* علاقه مند و عصبانی از ناپلئون
\nبتهوون تنها به موسیقی عشق نمی ورزید، بلکه به فلسفه، ادبیات و سیاست نیز علاقه داشت. در اولین مراحل کار موسیقی اش او به قهرمان پروری بسیار توجه می کرد، همچنین به انقلاب فرانسه نیز بسیار علاقه داشت و سمفونی سوم خود را به ناپلئون تقدیم کرد. اما وقتی ناپلئون خود را امپراتور نامید، از این تصمیم منصرف شد.

\n\n

* هرچه کمتر بهتر
\nپیش درآمد سمفونی پنجم وی بسیار مشهور اما تنها از چهار آهنگ تشکیل شده است. با انکه بتهوون 9 سمفونی نوشته است. سمفونی های بتهوون آهنگی شگرف دارد که بسیاری از آهنگسازان بعد از او به سختی توانسته اند از آنها رمزگشایی کنند. 

\n\n

* توسعه دهنده لوح فشرده (CD)
\nمومان نهایی در سمفونی نهم بتهوون از همه مشهورتر است و تاثیر بسیاری بر شاعران آلمانی از جمله فردریش شیلر و شعر سرود شادی وی داشته است. اما بتهوون زمانی این قطعه را به پایان برد که شنوایی خود را تا حد زیادی از دست داده بود. 
\nوقتی برای اولین بار این سمفونی را در مارس 1824 اجرا کرد نتوانست صدای تشویق دیوانه وار حضار را بشنود. این سمفونی تا امروز بر موسیقیدانان تاثیر دارد و به عنوان الگوی اصلی ترانه پاپ 'آوازی از شادی' در دهه 1970 بود. .

\n\n

* آهنگسازی ناشنوا
\nبتهوون از اواخر دهه بیست زندگی خود به تدریج شنوایی را از دست داد. در سن 48 سالگی اصلا نمی شنید اما با مشکل وزوز گوش روبرو بود. بر اساس مطالعات جدید، ناشنوایی وی از نوعی حصبه ناشی شد. با وجود این بیماری به آهنگسازی ادامه داد. او از استعداد خوبی بهره می برد بنابراین می توانست صداها و هارمونی آلات موسیقی را به خوبی در مغزش مجسم کند. در پایان عمر انسانی منزوی و بدخلق بود که محققان زندگی بتهوون معمولا ذکر این سال های زندگی او را ناعادلانه می دانند.

\n

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر