پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار اقتصاد
مطالب بیشتر
فکرشهر: وزیر اقتصاد از حذف مالیات بر ارزش افزوده صنعت بیمه در اصلاحیه قانون خبر داد و گفت: به رغم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی صنعت بیمه هنوز با شرایط رقابتی فاصله دارد.\n 
کد خبر: ۱۷۲۵۹
شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۷

فکرشهر: وزیر اقتصاد از حذف مالیات بر ارزش افزوده صنعت بیمه در اصلاحیه قانون خبر داد و گفت: به رغم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی صنعت بیمه هنوز با شرایط رقابتی فاصله دارد.
\n 
\nبه گزارش فکرشهر، علی طیب‌نیا در بیست و دومین همایش بیمه و توسعه با بیان اینکه منابع مالی که در صنعت بیمه تجهیز می‌شود به رشد اقتصادی و تشکیل سرمایه کمک می‌کند، اظهار داشت: مدیریت صحیح صنعت بیمه می‌تواند امنیت لازم برای فعالیت‌های اقتصادی و رفاه اجتماعی به وجود بیاورد و اگر مقایسه‌ای بین رشد صنعت بیمه در ایران و سایر کشورها داشته باشیم به این نتیجه می‌رسیم که با وجود رشد صنعت در سال‌های اخیر هنوز با مقیاس‌های جهانی فاصله داریم.
\n 
\nوزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سهم بیمه‌ها در درآمد جهانی 6.2 شده است، گفت: سهم صنعت بیمه از تولید ناخالص داخلی ایران 1.9 درصد است که نشان‌دهنده شکاف بزرگ بین رشد صنعت بیمه ایران و جهان است.
\n 
\nوی ادامه داد: شاخص بیمه‌های زندگی در ایران 0.2 درصد و در جهان 3.7 درصد است، علائم عدم توسعه صنعت بیمه در کشور است، اما نکته دیگری که می‌توان استنباط کرد این است که ظرفیت‌های زیادی پیش روی صنعت بیمه ایران وجود دارد و در صورت بکارگیری مناسب ظرفیت‌ها می‌توانیم رشد قابل توجهی در صنعت بیمه بوجود آوریم.
\n 
\nبه گفته وی باید بیمه طرح‌های عمرانی، تسهیلات بانکی و طرح‌های نفتی انجام شود که با این کار در مدت کوتاهی سهم صنعت بیمه از تولید ناخالص داخلی افزایش خواهد یافت.
\n 
\nطیب‌نیا با اشاره به چالش‌های صنعت بیمه گفت: اولین چالش پیچیدگی‌های بازار از وضعیت انحصار به وضعیت رقابتی است. با اجرای سیاستهای اصل 44 قدم‌های بزرگی برای رفع انحصار برداشته شد و چندین شرکت بیمه دولتی به بخش خصوصی واگذار شد اما هنوز با شرایط رقابتی فاصله داریم.
\n 
\nوی با بیان اینکه در شرایط رقابتی خدمات ارزان ارائه می‌شود، افزود: بیمه مرکزی قرار بود و قرار است فعالیت‌های تصدی‌گری فاصله بگیرد. اگرچه قدم‌های موثری در این سالها برداشته شده اما همچنان باید اقداماتی برای رسیدن بیمه مرکزی به جایگاه اصلی خود انجام شود.
\n 
\nوزیر اقتصاد همچنین به بیمه ایران اشاره کرد و گفت: این شرکت هنوز نتوانسته در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد. اگر قرار است این شرکت دولتی بماند باید در حوزه‌هایی متمرکز شود که سایر حوزه‌های خصوصی تمایلی به فعالیت در آن بخش ندارند.
\n 
\nبه گفته طیب‌نیا اصلاحات در 3 رکن نهاد ناظر، شرکت بیمه دولتی و شرکت‌های خصوصی باید به گونه‌ای طراحی شود که شاهد بازار رقابتی کارآمد در صنعت بیمه باشیم.
\n 
\nوزیر اقتصاد یکی از دلایل پایین بودن سهم بیمه‌های زندگی از پرتفوی صنعت بیمه را تورم بالا در سال‌های گذشته دانست و تصریح کرد: همانطور که تورم چیزی جز زیان برای اقتصاد ندارد، برای صنعت بیمه هم زیان‌بار بوده است طوریکه آثار مثبت بیمه زندگی در تورم از بین می‌رود.
\n 
\nوی با اشاره به روند نزولی نرخ تورم در 2 سال اخیر، گفت: نرخ تورم نقطه به نقطه در آذرماه و حداکثر دی‌ماه تک رقمی خواهد شد و این شرایط یکی از موانع توسعه بیمه‌های زندگی را رفع می‌کند.
\n 
\nوزیر امور اقتصادی و دارایی یکی دیگر از چالش‌های صنعت بیمه را پرداخت مالیات و عوارض دانست و گفت: متاسفانه نه تنها در صنعت بیمه مالیات بخصوص مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‌شود بلکه عوارض متعددی مازاد بر مالیات هم اخذ می‌شود به طوری که حدود 40 درصد درآمد حق بیمه‌ها به عنوان مالیات پرداخت می‌شود.
\n 
\nوی با تاکید بر اینکه باید به سمت حذف مالیات و مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه برویم، گفت: لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده به مجلس تقدیم شده است که در آن حذف مالیات شرکت‌های بیمه قید شده است.
\n 
\nطیب‌نیا گفت: حذف این موارد کمک قابل توجهی برای شرکت‌های بیمه قید شده است. حذف این عوارض کمک قابل توجهی به کاهش بهای خدمات شرکت‌های بیمه خواهد کرد.

\n\n

 

\n\n

منبع: فارس

\n\n

 

\n

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر