جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۳۴۲۷۸
يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۱

فکرشهر: نان خوب نانی است که گندم آن کمترین سبوس گیری را دارد و کلیه املاح موجود در پوسته گندم نیز همرا مغز آن آرد شود. 

به گزارش فکرشهر به نقل از شبکه بهداشت شهرستان دشتستان، نان خوب نانی است که:

1.    ارزش غذایی داشته باشد و از آرد کامل به جای آرد سفید استفاده شود.

2.    زمان پخت نان حدود 2 دقیقه باشد نه 20 ثانیه.

3.     از مخمر (خمیرمایه) به جای جوش شیرین استفاده شود.

4.    بهداشت فردی و محیطی حین کار رعایت شود.

مزایای نان کامل (سبوس دار)

1.    رفع یبوست که منشا بسیاری از بیماری هاست.

2.    باعث جذب سموم موجود در موارد غذایی و دفع سریع آن می گردد.

3.    باعث جذب سریع چربی های آزاد مواد غذایی و دفع آن می گردد.

4.    از سرطان روده جلوگیری می کند.

5.    فیبر همچون آبیاری قطره ای در مزرعه مانع جذب سریع قند و چربی به خون می گردد.

6.    از ابتلا به چاقی، دیابت، سکته و سایر بیماری های غیرواگیر جلوگیری می کند.

7.    قند موجود در نان های سفید دو برابر نان های سبوس دار است که این باعث چاقی بیشتر و افزایش تری گلیسیرید و قند و چربی خون و نهایتا ابتلا به دیابت می گردد.

راه های غنی سازی نان:

استفاده از آرد کامل، افزایش زمان استراحت خمیر، افزایش زمان پخت، استفاده از گلوتن و ویتامین C، استفاده از کنجد و شنبلیله ، آرد سویا، پودر شیر، پودر آهن، آرد جوی معمولی- جوانه دو سر و آرد جوانه جو.  

مردم قدیم فکر می کردند نان هر چه سفیدتر باشد بهداشتی تر و هر چه سیاه تر غیربهداشتی تر است. با همین نگاه هر چه آرد تیره مثل آرد جو و چاودار را ناخالص و غیربهداشتی می پنداشتند. این تفکر غلط امروز هم ادامه دارد. در صورتی که هر نان هر چه کامل تر و تیره تر باشد غنی تر و هرچه سفیدتر باشد فقیرتر است و عاری از فیبر و ارزش غذایی است؛ چیزی که امروزه ما به آن نیاز مبرم داریم تا زنده بمانیم. هرگاه آرد ما قوی و گلوتن زیاد داشته باشد تاول روی نان درشت تر می شود و گاهی نان را دو لایه و دوپوست می کند که نشانه مرغوبیت نان است، نه بدی آن. ولی برای یکنواخت کردن تاولها بهتر است روی نان را شانه بزنیم تا یکنواخت شود. اگر چانه پهن شده محکم به تنور نچسبد نیز نان دوپوست و دولایه می شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر