چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: 178 هزار نوزاد در استان بوشهر تحت طرح غربالگری بدو تولد قرار گرفتند.به گزارش فکرشهر، عبدالمحمد خواجه‌ئیان صبح سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هیپوتیروییدیسم یکی از بیماری‌هایی است که احتمال دارد نوزادان در ابتدای تولد به آن مبتلا باشند که لازم است تا اقدامات مناسبی برای شناسایی اختلالات این بیماری انجام شود.
کد خبر: ۶۵۱۲
سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۳

فکرشهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: 178 هزار نوزاد در استان بوشهر تحت طرح غربالگری بدو تولد قرار گرفتند.

به گزارش فکرشهر، عبدالمحمد خواجه‌ئیان صبح سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هیپوتیروییدیسم یکی از بیماری‌هایی است که احتمال دارد نوزادان در ابتدای تولد به آن مبتلا باشند که لازم است تا اقدامات مناسبی برای شناسایی اختلالات این بیماری انجام شود.

وی با بیان اینکه هیپوتیروییدیسم علایم خاصی در هنگام تولد ندارد و پس از سه هفته عوارض این بیماری در نوزاد ظاهر می شود، افزود: در هفته نخست تولد نوزاد با گرفتن یک قطره خون از پاشنه پای نوزاد می‌توان آزمایشات مورد نظر را انجام داد و بیماری را تشخیص داد و کارهای درمانی را آغاز کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه سه تا پنج روزگی نوزاد بهترین زمان برای تشخیص این بیماری است، تصریح کرد: کاهش ضریب هوشی کودک و عقب‌ماندگی ذهنی نوزاد از مهمترین عوارض این بیماری است که در صورت تشخیص و درمان کودک رشد طبیعی را طی خواهد کرد.

وی ادامه داد: از اواخر سال84 طرح غربالگری بدو تولد در استان بوشهر شروع شده و همه نوزادان در این طرح مورد بررسی قرار می‌گیرند که تاکنون بیش از 178 هزار نوزاد تحت این طرح قرار گرفته اند.

شناسایی 430 نوزاد بیمار در قالب طرح غربالگری

خواجه‌ئیان از شناسایی 430 نوزاد بیمار در قالب اجرای این طرح خبر داد و تاکید کرد: این بیماران پس از تشخیص تحت درمان قرار گرفتند که در سه ماهه نخست امسال نیز چهار هزار و 600 نفر تحت طرح قرار گرفتند که 19 نوزاد شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

وی افزود: از دیگر اختلالات مادرزادی نوزاد در بدو تولد می‌توان به اختلال فنیل کتونوری اشاره کرد که کاهش ضریب هوش و عقب‌ماندگی را در پی دارد و طرح این غربالگری از اواخر سال 91 در استان بوشهر انجام می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه برای بهترین زمان برای تشخیص این بیماری نیز سه تا پنج روزگی نوزاد است، خاطرنشان ساخت: تاکنون دو مورد نوزاد مبتلا به اختلال فنیل‌کتونوری شناسایی شده است.

وی بر لزوم استفاده از رژیم غذایی مناسب و استفاده از شیرخشک‌های مخصوص تاکید کرد و افزود: ارتقای سیستم‌های بهداشتی درمانی برای درمان به منظور شناسایی فاویسم(باقلایی) در نظر داریم.

منبع:مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر