دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
کد خبر: ۹۸۸۶۰
پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۰

فکرشهر: مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: تاکنون ۸۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه‌گذاری شده است.

به گزارش فکرشهر از صداوسیما، هادی هاشم زاده فرهنگ افزود: بودجه عمومی کشور در سال گذشته۶۴۰ هزار میلیارد تومان بوده و ارزش محصولات پارس جنوبی در این سال ۳۸۴ هزار میلیارد تومان محاسبه شده که به این معناست ۵۴ درصد درآمد‌های دولت از محصولات پارس جنوبی است.

هاشم‌زاده فرهنگ با اشاره به حجم سرمایه‌گذاری انجام‌شده در پارس جنوبی گفت: این موضوع دو پیام مهم دارد، نخست اینکه این سرمایه‌گذاری در سال‌های سخت تحریم‌ها انجام شده است، بنابراین از سر سفره‌های نه‌چندان پر مردم بوده و امانتی در دستان ماست و باید آن را به تولید حداکثری تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: پیام دوم این است که همه این سرمایه‌گذاری برای شرکت ملی گاز ایران به دارایی تبدیل شده و از محل استهلاک این دارایی، منابع لازم برای نگهداری مطلوب این تأسیسات فراهم شده و مجتمع گاز پارس جنوبی فقط بهره‌بردار است و تأسیسات به نوعی در اجاره ماست.

به گفته هاشم‌زاده فرهنگ، اگر هر فاز پارس جنوبی درست کار کند یک درصد بر رشد ناخالص ملی تأثیرگذار است.

وی گفت: شرکت ملی گاز ایران با بیش از نیم قرن خدمت، دستاورد‌های بسیار ارزشمندی دارد و هدف‌گذاری صنعت گاز برای افق ۱۴۰۴ قرار گرفتن در رتبه سوم تولیدکنندگان گاز دنیا و سهم ۸ تا ۱۰ درصدی از تجارت جهانی گاز و کسب رتبه نخست فرآوری گاز در منطقه است.

هاشم زاده فرهنگ افزود: این اهداف هرکدام بار معنایی و مسؤلیت سنگینی برای همه خادمان شرکت ملی گاز ایران از جمله من و همکارانم در این مجموعه ایجاد می‌کند. بی‌شک مهم‌ترین رسالت ما فرآورش گاز میدان مشترک پارس جنوبی است.

مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: سهم ایران از بزرگ‌ترین مخزن گاز دنیا ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومترمربع است، ۵۰۰ تریلیون فوت‌مکعب برآورد گاز درجای این مخزن و ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی سهم ایران است که با نگاهی دیگر در واقع ۷۵ درصد تولید گاز کشور، ۵۰ درصد ذخایر گاز ایران و هشت درصد ذخایر گاز دنیا را شامل می‌شود.

هاشم‌زاده فرهنگ افزود: پارس جنوبی میدانی مشترک با کشور قطر است، این کشور چهار سال زودتر از ما و در سال ۱۳۷۷ بهره‌برداری از این مخزن را آغاز کرد و ایران با چهار سال تأخیر از سال ۱۳۸۱ شروع به بهره‌برداری کرد، اما قطر حداکثر ۱۷۵.۷ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۰ توانسته از این مخزن برداشت کند و ما از سال ۱۳۹۷ یا ۲۰۱۸ از قطر پیشی گرفتیم و در سال ۱۳۹۹ رکورد تولید ۲۰۲.۳ میلیارد مترمکعب از پارس جنوبی را ثبت کردیم.

مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی تأکید کرد: ان‌شاءالله با راه‌اندازی نخستین واحد تصفیه و فرآورش گاز فاز ۱۴ تا پایان امسال و تکمیل آن تا سال آینده به گام‌های پایانی توسعه پارس جنوبی نزدیک می‌شویم.

هاشم‌زاده فرهنگ اعلام کرد: تولید روزانه ۵۶۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی، ۲۱ هزار تن گاز مایع، ۷۶۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۱۵ هزار و ۴۰۰ تن اتان توان تولیدی کنونی مجتمع پارس است.

وی با بیان اینکه اکنون ۱۷ هزار نفر در مجموعه مجتمع گاز پارس جنوبی فعالیت می‌کنند، افزود: از منظر سرمایه‌های انسانی اولین پشتوانه ما هیئت‌مدیره بسیار خوبی است که مجتمع گاز پارس جنوبی به حسن انتخاب شرکت ملی گاز دارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر