پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
اختصاصی فکرشهر/ در نشست مشترک وزیر بهداشت و درمان با مسئولین استان و دشتستان در برازجان مطرح شد:
فکرشهر: اعزام بیماران استان فارس به دشتستان / مرگ کودک 6-5 ساله به علت عدم حضور به موقع دکتر / کمبود 58 پزشک عمومی در استان /دشتستان ظرفیت احداث یک بیمارستان دیگر را دارد /رفع مشکل کمبود پزشک عمومی ...
کد خبر: ۲۲۶
پنجشنبه ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۱:۳۴

فکرشهر: پیش از ظهر امروز، پنج شنبه، 8 اسفندماه 92، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیمارستان های دشتستان را مورد بازدید قرار داد و از نزدیک در جریان مشکلات موجود قرار گرفت.

 

تبدیل دشتستان به قطب درمان استان + تصاویر

 

به گزارش فکرشهر، در این آیین، معاون پارلمانی وزیر،  مسئولین استانی و شهرستانی و نماینده ی مردم دشتستان در مجلس، دکتر سید حسن قاضی زاده ی هاشمی را همراهی می کردند.

بازدید کنندگان پس از بررسی وضعیت بیمارستان های 17 شهریور و شهید گنجی برازجان در نشستی به بررسی مسائل پرداختند.

 

منطقی نیست که بیمارستان 160 تختخوابی، جایگزین بیمارستان 220 تختخوابی شود

 

در این نشست نماینده ی مردم دشتستان در مجلس گفت: همانطور که مشاهده کردید، هم در جانمایی بیمارستان شهید گنجی غیر کارشناسی اقدام شده و هم در تاسیس ابنیه و خود ساختمان که آن هم در بحث زلزله مشخص شد و خسارت به بیمارستان ناامنی ایجاد نمود.

سید مهدی موسوی نژاد ادامه داد: قبل از آن هم گفته بودیم که بیمارستان را قبل از تکمیل و تست کردن نباید افتتاح کرد ولی متاسفانه همه ی آقایان به ما گفتند که مشکلی وجود ندارد و بیمارستان از لحاظ ساختمان و سازه مشکلی ندارد.

وی افزود: در جانمایی وسایل و تجهیزات پزشکی نیز مسائلی پیش آمد که ناهنجاری و ناهماهنگی در حوزه ی درمان را نشان می داد.

حجت الاسلام موسوی نژاد با اشاره به دیدار خود با وزیر بهداشت در وقایع بعد از زلزله ی برازجان نیز اظهار داشت: آنچه ما می خواهیم و واقعا نیاز است به ظرفیت بیمارستان ها برمی گردد.

وی توضیح داد: شهرستان دشتستان بیش از 220 هزار نفر جمعیت دارد و این منطقی نیست که بیمارستان شهید گنجی 160 تختخوابی، جایگزین بیمارستان 17 شهریور 220 تختخوابی شود.

 

اعزام بیماران استان فارس به دشتستان

 

به گزارش فکرشهر، موسوی نژاد افزود: بیمارستان برازجان یکی از مهم ترین بیمارستان های منطقه است و اعزام های زیادی نیز از دیگر شهرستان های استان بوشهر ازجمله گناوه، تنگستان، دشتی و چغادک  و حتی استان فارس و شهرهای خشت و کنارتخته به بیمارستان دشتستان انجام می شود و باتوجه به این حجم مراجعات، ظرفیت بیمارستان شهید گنجی خیلی کم است.

نماینده ی دشتستان در مجلس خطاب به دکتر هاشمی ابراز داشت: درخواست ما از حضرتعالی این است که بیمارستان 17 شهریور با 60 تخت و راه اندازی اورژانس آن فعال شود تا بتواند خود شهر را پوشش دهد و بیمارستان شهید گنجی نیز برای پوشش شهرهای اطراف و حومه باشد.

وی ادامه داد: مردم نیز به شدت از این وضعیت ناراحتند و خواهش ما این است که جنابعالی این مساله را تدبیر نمایید.

 

 

مرگ کودک 6-5 ساله به علت عدم حضور به موقع دکتر

 

موسوی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود عدم مراجعه ی به موقع پزشک متخصص را مطرح کرد و افزود: در نمونه ای بیمار کودک 6-5 ساله ای بوده که به علت عدم حضور به موقع دکتر در چند ساعت فوت کرده و باید ساز و کاری دیده شود که متخصص حتی اگر در مطب است خودش را به بیمار اورژانسی برساند.

وی به نبود پزشک عمومی در درمانگاه های دشتستان نیز اشاره کرد و گفت: ما در شهرستان حداقل 18 پزشک عمومی دیگر نیاز داریم که برای برخی بخش های ما از جمله بوشکان و ارم که با مرکز شهرستان حداقل یک ساعت و نیم فاصله دارند و باید از راه های کوهستانی و صعب العبور بگذرند این مساله خیلی ضروری تر است.

حجت الاسلام موسوی نژاد تامین تجهیزات مورد نیاز بیمارستان های دشتستان، همکاری با بخش خصوصی برای احداث درمانگاه و خیرین درمانگاه ساز را نیز خواستار شد و افزود: می توان با ایجاد تعامل بین بخش های مختلف مشکلات این چنینی را ساماندهی کرد.

 

دشتستان می تواند یکی از قطب های اصلی بهداشت و درمان استان شود

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز در این نشست گزارشی از شهرستان دشتستان و وضعیت بهداشت و درمان آن را مطرح کرد و گفت: شهرستان دشتستان پهناورترین شهرستان استان است و جمعیت زیادی را در خود جای داده است و موقعیت قرار گیری این شهرستان به گونه است که می تواند به عنوان یکی از قطب های اصلی بهداشت و درمان استان به حساب آید.

دکتر رییسی اظهار داشت: طبق سیاست گذاری هایی که قبلا صورت گرفته، در استان ها و شهرستان های مختلف شاهد راه اندازی بیمارستان های مختلف بوده ایم که این بیمارستان ها نه تنها دردی از مردم دوا نکرده بلکه سرباری بر دوش حوزه ی سلامت هستند.

وی ادامه داد: برخی بیمارستان ها جز هزینه ی اضافه چیزی برای ما ندارند ولی در جاهایی مثل شهرستان دشتستان هرچه در حوزه ی بهداشت و درمان هزینه کنیم قطعا به نفع کل استان است و می تواند قطب بهداشت و درمان و یکی از مراکز ارجاع سایر شهرستان ها باشد کما این که الآن هم به همین گونه است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ابراز داشت: در دشتستان ما از نظر پزشک متخصص تامین هستیم ولی با کمبود شدید پزشک عمومی مواجه هستیم.

 

 

با ایجاد بیمارستان شهیدگنجی هم مشکلات مردم بیشتر شد و هم هزینه های ما

 

وی پیرامون بیمارستان های برازجان نیز گفت: با توجه به این که بیمارستان 17 شهریور برازجان بافتی فرسوده داشت، ما امیدوار بودیم که با احداث بیمارستان جدید و درخور مشکلات مردم حل شود.

دکتر علیرضا رییسی افزود: ولی با انتقال به این بیمارستان مشکلات ما خیلی حل نشد و با توجه به پراکندگی بخش های بیمارستان در شهرستان، هزینه هایمان نیز بالاتر رفت.

وی اضافه کرد: با تجمیع بخش های بیمارستانی در یک محل هم دسترسی مردم بهتر خواهد شد و هم هزینه های ما کاهش می یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به این که در شهرستان دشتستان یک مرکز بهداشت شهرستان، یک بیمارستان 160 تختخوابی، 22 مرکز بهداشتی درمانی، 7 پایگاه بهداشتی، 64 خانه ی بهداشت، یک آموزشگاه بهورزی و یک دبیرستان بهیاری وجود دارد، اظهار داشت: با حضور شما در حوزهی سلامت ما همه امیدوار شده ایم که آینده ی خوبی در انتظار این حوزه باشد.

وی افزود: ما به همهی دوستان نیز اعلام کرده ایم که سال آینده باید حوزه ی بهداشت راخیلی جدی گرفت و روی آن کار کرد.

 

 

کمبود 58 پزشک عمومی در استان

 

دکتر رییسی یکی از شاخص های مورد نظر رییس جمهور و وزیر بهداشت را عدم اعزام بیمار به شهرستان ها یا استان های هم جوار را نیز مورد نظر قرار داد و گفت: یکی از پتانسیل های لازم برای رسیدن به این هدف شهرستان دشتستان می باشد که با قطب بهداشتی درمانی شدن آن نه تنها دیگر بیماری به استان های هم جوار اعزام نخواهیم کرد بلکه از دیگر استان ها نیز میتوان رجوع داشته باشد.

وی ضریب اشغال سه بیمارستان استان بوشهر با ظرفیت های خالی، 20 و 32 تخت را 4 و 10 درصد عنوان کرد و افزود: هزینه ی سرباری بسیاری بخاطر این بیمارستان ها بر دوش استان است و این درحالی است که ما در شهرستان دیگری کمبود تخت داریم و باید این مساله را در سیاست گذاری ها به نحوی پیش برد که نسبت تخت به جمعیت ما که نه دهم است بهبود یابد.

دکتر رییسی همچنین تامین نیروی انسانی در بخش پرستاری را خواستار شد و از کمبود 58 پزشک عمومی در سطح استان خبر داد و افزود: بسیاری از مراکز ما به همین علت در حال تعطیلی هستند و کیفیت ارایه ی خدماتشان خوب نیست.

 

دشتستان ظرفیت احداث یک بیمارستان دیگر را دارد

 

به گزارش فکرشهر، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست با مسئولین در دشتستان گفت: من به این باور رسیدم که بیمارستان 17 شهریور باید حداقل در حد اورژانس و یک سری از خدماتی که مردم بیشتر برای آن مراجعه می کنند تجهیز شود.

دکتر سید حسن قاضی زاده ی هاشمی پس از اطمینان از این که ضریب اشغال تخت در بیمارستان دشتستان 75 درصد است، اظهار داشت: این درصد نشان می دهد که این شهر ظرفیت احداث یک بیمارستان دیگر را دارد و آقای دکتر رییس و نماینده ی مردم در دشتستان و دیگر مسئولین باید کمک کنند که این اتفاق روی دهد.

دکتر هاشمی ادامه داد: دولت در شرایطی است که نمی توان چشم امید به پول آن داشت و باید به فکر خلق منابع بود و من فکر می کنم تولید منابع مالی برای برداشتن قدم در آینده ممکن است.

وی قول داد در راه اندازی مجدد بیمارستان 17 شهریور برازجان همکاری نماید و اضافه کرد: از ابتدای سال آینده اوضاع بهتر خواهد شد و بخشی از مشکلات مردم که بسیار زیاد است ان شا الله در این دولت کاهش پیدا خواهد کرد.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تخریب برخی از بیمارستان 17 شهریور برازجان و ایجاد فضای سبز و یا واگذاری به بخش خصوصی را خواستار شد و گفت: این موضوع زیبنده ی شهر نیست؛ بیمارستان را باید در حدی که گفته شد نگه داشت و نباید وسوسه شویم که دوباره کارایی های قبل را در آن ایجا نماییم.

 

 

بیمارستان 17 شهریور نباید به شکل سابق برگردد

 

دکتر هاشمی اضافه کرد: شاید 40 سال پیش آن مناطق اعتباری نداشته ولی امروز جزو مرکز اصلی شهر است و باید همه ی مقامات شهر به اتفاق نظر برسند که از آن می توان چه استفاده ی نمود.

وی با اشاره به این نکته که از پیاده رو مستقیم وارد اورژانس می شویم، تاکید کرد: بیمارستان 17 شهریور نباید به شکل سابق برگردد مگر در یک پروژه ی باارزش که نواقص این بیمارستان را نداشته باشد.

 

رفع مشکل کمبود پزشک عمومی استان در 2 تا 3 ماه آینده

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اعزام معاونت پرستاری این وزارتخانه به استان برای رفع نیازها و کمبود نیروی انسانی نیز خبر داد و گفت: مشکل کمبود پزشک عمومی نیز طی 2 تا 3 ماه آینده حل خواهد شد.

دکتر هاشمی از حضور بخش خصوصی و خیرین در حوزه ی درمان نیز استقبال نمود و گفت: هزینه ی ساختن بیمارستان یک سوم هزینه ی اداره ی یک سال بیمارستان است و اگر خیری اقدام به احداث درمانگاه نماید بعد مدتی هزینه اش مستهلک می شود؛ علاوه بر این کمبود نیرو نیز در استان وجود دارد.

وی ادامه داد: بحث دیگر این است که دکتر توان مالی اداره ی بیمارستان را ندارد همانطور که خانم دکتر متخصص قلب در بیمارستان اظهار داشت که دو سال است بابت کشیک های شبانه اش مبلغی دریافت نکرده است.

دکتر سید حسن قاضی زاده ی هاشمی اظهار امیدواری کرد: امیدواریم دفعه ی بعد که می آییم این بیمارستان با تمام ظرفیت فعال و زنده باشد و برای شهر فکرهای بزرگی صورت گرفته باشد.

 

 

بنا بر این است که دشتستان به یکی از قطب های درمان استان تبدیل شود

 

وی ابراز داشت: بیمارستان شهیدگنجی در مقایسه با 17 شهریور که 40 سال پیش ساخته شده است اگر نگوییم کامل ولی به استانداردهای بهداشتی و درمانی نزدیک تر است ولی از نظر ابنیه همه ی ساختمان سازی ها بساز بفروشی شده به خصوص اگر خریدار دولت باشد که پیمانکارها هر کاری می خواهند، می کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: بنا بر این است که دشتستان به یکی از قطب های استان تبدیل شود و خیلی زیبنده نیست که ما مرکز استان را خیلی تقویت کنیم و مردم به زحمت بیفتند.

 

فرماندار دشتستان و امام جمعه ی برازجان نیز در این نشست پیرامون نیاز به احداث بیمارستان جدید و فعال شدن موقت بیمارستان 17 شهریور برازجان مطالبی را بیان داشتند. /ن

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر