چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
فکرشهر: «سر وینستون چرچیل» معروف‌ترین نخست‌وزیر قرن اخیر در بریتانیا در دوران جوانی تمایلاتی از خود بروز داده که خانواده‌اش نگران شدند که وی ممکن است به دین اسلام گرویده باشد!به گزارش فکرشهر، عصر ایران در ادامه نوشت: روزنامه ایندپندنت بریتانیا از نامه تازه کشف شده‌ای خبر داده که در آگوست سال 1907 از سوی «لیدی لیتون» نامزد برادر چرچیل برای او فرستاده شده و در آن نامه از احتمال گرویدن او به دین اسلام ابراز نگرانی شده است.
کد خبر: ۸۵۹۰
سه‌شنبه ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۵:۲۶

فکرشهر: «سر وینستون چرچیل» معروف‌ترین نخست‌وزیر قرن اخیر در بریتانیا در دوران جوانی تمایلاتی از خود بروز داده که خانواده‌اش نگران شدند که وی ممکن است به دین اسلام گرویده باشد!

به گزارش فکرشهر، عصر ایران در ادامه نوشت: روزنامه ایندپندنت بریتانیا از نامه تازه کشف شده‌ای خبر داده که در آگوست سال 1907 از سوی «لیدی لیتون» نامزد برادر چرچیل برای او فرستاده شده و در آن نامه از احتمال گرویدن او به دین اسلام ابراز نگرانی شده است.

چرچیل در سال 1907 سی و چهار سال داشته و به عنوان افسر ارشد ارتش بریتانیا در سودان خدمت می‌کرده است. او در طول آن سال‌ها با تاریخ و فرهنگ عثمانی‌ها و دین اسلام آشنا می‌شود و در نامه‌ای که از سودان برای لیدی لیتون می‌نویسد ابراز تمایل می‌کند که او را با لقب «پاشا» خطاب کنند. پاشا لقبی بود که در دربار عثمانی به بزرگان و فرماندهان عالی داده می‌شد.

MK-BV046_CHURCH_G_20120617173200.jpg

چرچیل همچنین در دوره‌ای که در سودان حضور داشته، لباس عربی پوشیده و با آن عکس انداخته است.

در نامه نامزد برادر چرچیل خطاب به او نوشته است: من متوجه علاقه و گرایش شما برای گرویدن به دین اسلام شده‌ام... لطفاً از این کار اجتناب کن و مسلمان نشو ... با این حس درونی خود مبارزه کن.

وارن داکتر پژوهشگر تاریخ دانشگاه کمبریج بریتانیا اما به روزنامه ایندپندنت گفته است که او فکر نمی‌کند تمایل چرچیل برای گرویدن به دین اسلام چندان جدی بوده باشد.

این مورخ انگلیسی معتقد است: چرچیل را می‌توان بیشتر یک اتئیست (خداناباور) دانست. با این حال در وجود او نوعی حس شیفتگی نسبت به فرهنگ شرقی و اسلام دیده می‌شود که این مسأله در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم (دوره‌ای که در تاریخ بریتانیا به دوره ویکتورین معروف است) پدیده‌ای رایج بوده و این موضوع ممکن است خانواده او را نگران کرده باشد.

نخست‌وزیر اسبق بریتانیا در سال 1940 و در سال دوم آغاز جنگ دوم جهانی طرح ساخت مسجد جامع لندن را با هزینه‌ای بالغ بر 100 هزار پوند آغاز کرد.

دکتر داکتر مورخ دانشگاه کمبریج که مشاور بوریس جانسون شهردار لندن است، نامه لیدی لیتون به چرچیل را در پژوهش‌های خود برای کتاب جدید خود با عنوان «چرچیل و جهان اسلام» از میان اسناد و مدارک تاریخی مربوط به نخست‌وزیر اسبق بریتانیا یافته است.

چرچیل در دوره جنگ دوم جهانی رهبری سیاسی دولت بریتانیا را بر عهده داشت و از نظر بسیاری از مورخان و تحلیلگران یکی از موفق‌ترین نخست‌وزیران تاریخ معاصر بریتانیا بویژه در زمینه اداره امور سیاسی و روابط خارجی برای جنگ با آلمان نازی در دوره نخست‌وزیری خود بوده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر