چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۲۰۰۱۳۳۸
دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳

فکرشهر: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با بیان اینکه سند راهبردی زنجیره ارزش محصولات اساسی استان بوشهر در نهایی شدن است گفت: زنجیره ارزش خرما، آبزی‌پروری و صنایع پایین دست پتروشیمی در اولویت است.

به گزارش فکرشهر از تسنیم، علی باستین در جمع فعالان بخش کشاورزی استان بوشهر با اشاره به جایگاه و نقش بخش کشاورزی در اقتصاد ملی، اظهار داشت: بخش کشاورزی در توسعه ملی کارکرد‌های مختلفی در کشور دارد که یکی از آن‌ها در حوزه تأمین امنیت غذایی است.

وی با بیان اینکه در کشور ۸۰ درصد محصولات غذایی داخلی است، گفت: با تولید ۸۰ درصد محصولات در داخل، امنیت غذایی در کشور محقق شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر به نقش‌آفرینی بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال پرداخت و تصریح کرد: کشاورزی یکی از بخش‌هایی است که ضمن اینکه هزینه ایجاد اشتغال آن پایین است، اشتغال پایدار فراهم می‌کند.

باستین با اشاره به اینکه ۱۹ درصد اشتغال کشور در بخش کشاورزی است گفت: بر اساس ظرفیت‌ها که در این حوزه وجود دارد توقع است این میزان افزایش یابد.

وی نقش غالب اشتغال در بخش خدمات را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در استان بوشهر ۶۴ درصد اشتغال مربوط به بخش خدمات است، ولی ظرفیت‌ها که در بخش کشاورزی وجود دارد نقش‌آفرینی این بخش در ایجاد اشتغال می‌تواند افزایش یابد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر تأمین مواد خام به بخش‌های دیگر را از دیگر ویژگی‌های بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: کشاورزان در حوزه تولید ثروت در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و بیشتر کشاورزان خرده‌پا و کوچک و ۹۵ درصد بهره‌برداران حوزه کشاورزی بخش خصوصی و خرده پا هستند و در مقیاس کوچک به کشاورزی اقدام می‌کنند.

باستین نقش کشاورزی در ارزآوری را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد ۲۹ درصد صادرات غیرنفتی و ارزآوری مربوط به بخش کشاورزی است.

وی از پیش بینی رشد اقتصادی ۸ درصدی کشور در برنامه هفتم خبر داد و بیان کرد: برای بخش کشاورزی این رشد ۵.۵ درصد در نظر گرفته شده است و میزان افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی در برنامه هفتم ۳۵ درصد تعیین شده درحالی که اکنون ۱۲ درصد است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر چالش‌های مالی و سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی را برشمرد و گفت: در تأمین منابع مالی بخش کشاورزی روش‌های خلاقانه بکارگیری نمی‌شود و تنها اتکا به بانک‌ها دارند و این مهم یک تهدید و آسیب محسوب می‌شود.

باستین سهم سرمایه‌گذاری انجام شده ۴۰ سال اخیر در بخش کشاورزی نسبت به کل اقتصاد ملی را کمتر از ۴ درصد دانست و تصریح کرد: سهم سرمایه‌گذاری در ۴۰ سال اخیر در بخش کشاورزی نسبت به اقتصاد ملی کمتر از ۴ درصد است که نشان از کم توجهی به این بخش بوده است.

وی سهم تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش کشاورزی به نسبت کل تسهیلات نظام بانکی را ۷.۷ درصد اعلام و تأکید کرد: حداقل باید ۱۵ درصد منابع بانک‌ها به بخش کشاورزی اختصاص داده شود که امسال برای تحقق این مهم برنامه‌ریزی شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با هدف کاهش چالش‌ها راهکار‌هایی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: باید با هدف کمک به بهره‌برداران این بخش، صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی از طریق منابع کمک‌های فنی و اعتباری در استان تقویت و توسعه یابد و این مهم توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در دستور کار قرار خواهد گرفت.

باستین با بیان اینکه در استان بوشهر و کل کشور پروژه‌های بخش کشاورزی خرد است تصریح کرد: لازم است در استان بوشهر پروژه‌های پیشران، بزرگ و کلان راه‌اندازی شود.

وی در ادامه از تدوین سند راهبردی زنجیره ارزش محصولات اساسی در استان خبر داد و گفت: تدوین زنجیره ارزش خرما، آبزیپروری و صنایع پایین دست پتروشیمی در حال نهایی شدن است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر اضافه کرد: ضمن تقویت و توسعه صندوق‌های حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی استان، باید در نظام تأمین منابع اعتباری و مالی این بخش تنوع بخشی صورت گیرد.

باستین توجه به طرح‌های دانش‌بنیان را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: در این راستا استفاده از فارغ‌التحصیلان در اجرایی شدن طرح‌های دانش‌بنیان از جمله حوزه کشاورزی، پرورش آبزیان در اولویت است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر